Vill du bli en del av Kulturskolan?

När Kulturskolan söker ny personal läggs information ut här. Just nu söker vi tre personer till ett utvecklingsprojekt.

Ung fritid söker tre personer till ett utvecklingsprojekt!

Kungsbacka är en dynamisk kommun där både människor och företag växer. Nu söker vi fler kollegor som också drivs av mod, ansvar och nytänkande. Vill du bli en av oss?

Är du kulturskollärare eller ungdomskonsulent med kunskap inom ditt ämne och erfarenhet av att ge barn och ungdomar chans att utveckla sina skapande förmågor? Vill du tillsammans med duktiga kollegor vara med och utveckla möjligheterna till kulturaktiviteter för ungdomar i Kungsbacka? Då kan du vara den vi söker.

Vi söker en musiklärare på 50%, en kulturskollärare med inriktning på annat estetiskt ämne på 50% och en ungdomskonsulent på 50%. 

Tjänsterna ingår i ett utvecklingsprojekt där kulturskollärare och ungdomskonsulenter samarbetar för att bredda verksamheten och nå nya målgrupper. Målet är att ta fram och testa nya arbetsformer där båda personalgruppernas kompetenser och erfarenheter tas tillvara. Projektet ska arbeta med att inkludera ungdomar i delaktighetsprocesser inom kultur och skapande, och projektgruppen har stora möjligheter att själva utforma arbetet som bland annat kommer att innehålla kulturaktiviteter på mötesplatsen Elektronen.

Verksamhetens uppdrag
I Kungsbacka kommun ingår Fritid & Livsstil och Kulturskolan i verksamheten Ung fritid. Ung fritid har i uppdrag att nå nya målgrupper och skapa en bred och attraktiv verksamhet. Som ett led i detta arbete gör vi olika projekt och satsningar för att skapa en integrerad och flexibel verksamhet med utgångspunkt i barns och ungas behov. Verksamhetens målgrupp är barn och ungdomar, 7-20 år, men i detta projekt riktar vi oss främst till 12-16-åringar.

Vi söker nu tre kreativa och initiativtagande personer som är sugna på att hitta nya sätt att arbeta med kultur för och med ungdomar. Dessa personer behöver förutom sina respektive ämnes- och yrkeskompetenser ha god samarbetsförmåga för att kunna möjliggöra nya samarbeten. Vi ser också att det är värdefullt att de sökande har god förmåga att engagera och entusiasmera ungdomar. 

Din profil

Kulturskollärare
Vi söker dig som har konstnärlig och pedagogisk eftergymnasial utbildning. Har du lärarexamen är det meriterande. Du har B-körkort. Du behöver ha erfarenhet av undervisning/pedagogisk verksamhet på olika nivåer och med barn i olika åldrar.

Som lärare ser du varje ungdom och utgår från vars och ens förutsättningar. Du har förmåga att ta vara på ungdomars engagemang och ser det som viktigt med deras delaktighet. Du arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett smidigt och lyhört sätt.

Ungdomskonsulent
Vi söker dig som har fritidsledarutbildning, socialpedagogiskt program på högskolenivå eller annan likvärdig utbildning som arbetsgivaren finner relevant för tjänsten. Du har B-körkort. Du behöver ha erfarenhet av arbete i ungdomsverksamhet och med delaktighetsprocesser. Har du erfarenhet av arbete inom kulturområdet är det meriterande.

Som ungdomskonsulent ser du varje ungdom och utgår från vars och ens förutsättningar. Du har förmåga att ta vara på ungdomars engagemang och ser det som viktigt med deras delaktighet. Du arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett smidigt och lyhört sätt.

Villkor
Vi erbjuder tidsbegränsade anställningar på halvtid till och med 31 augusti 2018 med tillsättning snarast möjligt. Alla tre anställningarna kommer att vara semestertjänster. Arbetstiden kommer troligen att förläggas i huvudsak till onsdagar och fredagar. Kvälls- och viss helgtjänstgöring ingår.

Alla tre anställningarna kommer att vara semestertjänster.

Välkommen med din ansökan senast 4 december.

Inför rekryteringsarbetet har Kungsbacka kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter eller liknande.

Anställningens omfattning
Deltid

 

Anställningsform
Visstidsanställning längre än 6 månader

 

Tillträde
Snarast.

 

Löneform
Individuell lönesättning.

 

Antal lediga befattningar
3

 

Sysselsättningsgrad
50%

 

Ort
Kungsbacka

 

Län
Hallands län

 

Land
Sverige

 

Referensnummer
2017/730Publicerat
2017-11-14

 

Sista ansökningsdag
2017-12-04Kontakt

Enhetschef Per Graneld, 0300- 83 41 63, alt. per.graneld@kungsbacka.se

Enhetschef Cecilia Pihl, 0300- 83 48 34, alt. cecilia.pihl@kungsbacka.se

För att komma till ansökan, Klicka här!