Simon Ljungman leder barnkörer i föreställningen Hopp.

Körsång med hopp om framtiden

Kan vi göra rätt? Kan vi göra fel på ett bättre sätt? Den frågan ställer sig HOPP-kören från Halmstad och barnkören från Kungsbacka kulturskola på Kungsbacka Teater 6 oktober klockan 19.00.

Körverket HOPP handlar om det hållbara och sårbara. Verket är skrivet av kompositören Simon Ljungman och textförfattaren Mats Alfredson och är iscensatt med hjälp av regissören Karl Ekdahl och scenografen Kristina Åberg.

HOPP har spelats i tretton västsvenska kommuner sedan 2015 och i år spelas föreställningen i Laholm, Halmstad och Kungsbacka. Under 2018 kommer den även att spelas i Varberg, Vara och Jönköping.

Vid alla HOPP-föreställningar medverkar lokala barn- och ungdomskörer. I Kungsbacka handlar det om barn från Kulturskolan som ska uppträda ihop med HOPP i Halland-kören från Halmstad.

Innan föreställningen och i pausen kan du besöka en miljöutställning/minimässa i teaterns foajé där förvaltningar från Kungsbacka kommun visar hur de arbetar med hållbara lösningar – alltifrån klimatsmarta inköp till hållbara energilösningar.

Biljetterna finns att köpa via Ticketmaster och på Kungsbacka turistbyrå.